Hoe kies je de juiste zonnecrème?

Hoe kies je de juiste zonnecrème?

Voordat je begint met het kiezen van je zonnecrème is het belangrijk om te weten op welke manier je gaat zonnen. Iedere manier van zonnen heeft de juiste zonnecrème nodig. In de buitenzon heb je namelijk een SPF nodig. SPF staat voor Sun Protection Factor (beschermingsfactor). In de rest van de tekst gebruiken we de afkorting SPF. Deze beschermt je tegen de schadelijke UVA- en UVB-stralingen van de zon en zorgt ervoor dat je niet verbrandt. Voor de optimale bescherming smeer je jezelf in met 35 ml (6 theelepels) zonnebrandcrème. Herhaal dit om de 2 uur of na het zwemmen, zweten of afdrogen.

Wanneer je onder de zonnebank gaat zonnen kun je beter geen SPF-product te gebruiken. Als je een SPF-product zou gebruiken, word je gewoonweg niet bruin. De combinatie van de korte tijd dat je onder de zonnebank ligt en de beschermingsfactor blokkeren dan de stralingen waar je normaal bruin van zou worden. Het is dan net alsof je onder de douche gaat staan met een paraplu. Het heeft geen effect. Dat is zonde van je zonnebanksessie.

Ik ga zonnen in de buitenzon
Ik ga zonnen onder de zonnebank

Buitenzon

Je gaat dus zonnen in de buitenzon. Zoals je weet heb je dan een beschermingsfactor nodig. Australian Gold biedt verschillende factoren vanaf factor 6 tot en met factor 50 aan in verschillende variaties. De zonnebrandcrèmes van Australian Gold zijn waterproof, blokkeren zowel UVA als UVB, bevatten onder andere olijfolie, aloë vera, vitamine E, zonnebloemzaadextracten, Z-cote en provitamine B5. Een prima huidverzorging tegen zon, zout en wind. Alle SPF-en zijn PABA-, parabenen en alcoholvrij.

SPF-producten met of zonder bronzer

Wil je in de buitenzon ook extra snel bruinen? Kies dan voor een SPF met bronzer. Deze producten (spraygels of lotions) bevatten een krachtige, natuurlijke Kona Coffee- of karamelbronzer. Deze versterkt het natuurlijke bruiningsproces van de huid. Je hoeft absoluut geen angst te hebben om een product met bronzers te gebruiken, want het zijn kwalitatief hoogwaardige bronzers! Geen strepen of vlekken! Deze bronzers worden alleen maar door de zon geactiveerd en kleuren heel mooi op. Australian Gold staat bekend om zijn mooie en natuurlijke bronzers.

De SPF-producten met bronzer vind je op deze pagina. De SPF-producten zonder bronzer vind je op deze pagina.

Botanical

Het nieuwe Australian Gold Botanical SPF-programma met eco-bewuste verpakkingen en formuleringen. Vrij van oxybenzone, parabenen, phthalate, PABA, PBA, CFCs petrolatum, SLS (Sulfate), kleurstof, olie en dierproef. Titanium Dioxide en Zink Oxide bieden een niet-chemische zonbescherming met een poederachtige matte finish die niet vet aanvoelt. Beschermt de huid tegen UVA- en UVB-stralingen om verbranding, beschadigingen en vroege tekenen van huidveroudering te voorkomen. De combinatie van de oorspronkelijke Australische ingrediënten, kakadu plum, eucalyptus en rode algen voorzien de huid van belangrijke voedingsstoffen. Krachtige natuurlijke ingrediënten als vitamine C, ijzer en foliumzuur bevorderen bovendien in sterke mate een goed verzorgde en gehydrateerde huid.

De Australian Gold SPF Botanical producten vind je op deze pagina.

Sticks

Wanneer je binnenkort op vakantie gaat en veel onderweg zal zijn, zijn deze Australian Gold SPF-sticks ideaal. Door het kleine formaat passen ze makkelijk in je broekzak en neem je ze snel overal mee naar toe. Ook gevoelige plekjes, zoals je wangen, oren, lippen en neus, kun je met deze stick gauw insmeren en zo de kans op verbranding beperken. Vergeet deze zeker niet wanneer je op wintersportvakantie gaat. Ondanks de koude temperaturen, is smeren in deze situatie extra belangrijk. De sneeuw reflecteert namelijk de zonnestralen, dus de huid krijgt meer zonnestralingen te verduren dan dat je in eerste instantie zou denken. Australian Gold biedt ook een SPF 50 tattoo stick, waarmee je jouw tatoeages extra goed en snel beschermt. Zo houd jij de kleuren van je tatoeages mooi.

De Australian Gold SPF-sticks vind je op deze pagina

Olie zonder SPF

Olie zonder SPF zijn oliën speciaal ontwikkeld voor in de buitenzon. Met deze oliën krijg je een nog beter bruiningsresultaat. Er zit geen beschermingsfactor in deze oliën. We raden aan deze in combinatie te gebruiken met een SPF-product. Zo heb je het beste van beide werelden, snel mooi bruin én goed beschermd in de buitenzon. Je smeert je eerst in met een product zonder SPF, laat dit goed intrekken waarna je jezelf met een ruime hoeveelheid SPF insmeert. Voor het beste resultaat herhaal je dit om de 2 uur of na het zwemmen, zweten of afdrogen.

De oliën zonder SPF vind je op deze pagina.

After Sun

Als je huid na een dagje strand licht verbrand is, een beetje geïrriteerd is of strak aanvoelt, is het belangrijk dat het de juiste verzorging krijgt. Dat doe je met de after sun-producten van Australian Gold. Ze verkoelen, verfrissen en verzachten de huid. Je gebruikt ze niet alleen dan, maar ook juist om je mooie bruine kleurtje te verlengen! Want een verzorgde huid bruint niet alleen sneller, het houdt het bruine tintje ook langer vast. Zo kun jij er zo lang mogelijk van genieten!

De after sun-producten vind je op deze pagina.

Zonnebank (binnenzon)

Wanneer je gaat zonnen onder de zonnebank, is het goed om te weten wáárom je een zonnebanklotion moet gebruiken.

  • Je bruint sneller
  • Je krijgt een donkerdere kleur
  • Je bruine kleur blijft langer
  • Je bruiningsresultaat verbetert met maar liefst 40%
  • Het vochtgehalte van je huid blijft op peil
  • Australian Gold® lotions gaan fijne lijntjes en rimpeltjes tegen
  • De vele hoogwaardige ingrediënten verbeteren de kwaliteit van je huid
  • Je hebt maar 15 ml per keer nodig voor een prachtige bruine kleur en een perfect verzorgde huid

De basis van alle Australian Gold lotions is dat ze je huid dus verzorgen voor een optimale bruining. Een verzorgde huid bruint namelijk vele malen beter dan een droge huid. Een droge huid weerkaatst de stralingen waarvan je bruin wordt. Een verzorgde huid ontvangt de UV-stralingen beter en zorgt dat het bruiningsproces sneller wordt geactiveerd. We hebben verschillende categorieën huidverzorging, van een prima basisverzorging tot een verzorging die je huid tot in de puntjes verzorgt. Met de laatste categorie zal je dus een beter eindresultaat bereiken dan met een basisverzorging. De categorieën hierin zijn (van basis tot de beste verzorging die je maar kunt wensen):

1. Iconic Products
2. Better + Products
3. Excellent Products
4. Ultra Products
5. Superior Products

Deze categorieën zeggen dus iets over de huidverzorging in de zonnebanklotion, maar in deze categorieën heb je ook nog verschillende keuzes. Dit heeft te maken met de verschillende bronzers. Je hebt zonnebanklotions zonder bronzers, met natuurlijke bronzers of vertraagde (DHA-)bronzers. Hieronder leggen we het verschil tussen de drie uit.

Intensifier

Een intensifier, of ook wel accelerator genoemd, is een zonnebanklotion zonder bronzers. Deze lotions hebben geen bronzers, maar werken door de natuurlijke bruining van de huid te versterken. De huidverzorging in de zonnebanklotion zorgt ervoor dat je huid gevoed wordt en beter openstaat voor de UV-straling. De speciale bruinversnellende ingrediënten zorgen ervoor dat het bruiningsproces sneller plaatsvindt.

Een zonnebanklotion met natuurlijke, directe bronzers

Natuurlijke, directe bronzers zijn supersnelle bronzers die je huid onmiddellijk een donkere bruine kleur geven. Ze zijn alleen actief wanneer je onder de zonnebank ligt. Zodra je hiermee stopt, blijft de kleur niet doorontwikkelen. De gebronsde kleur die je ziet, is degene die je hebt. Deze houdt circa 2 dagen aan. Advies: handen wassen na het aanbrengen.

Een zonnebanklotion met vertraagde (DHA-)bronzers

Vertraagde (DHA-)bronzers zijn krachtige bronzers die na 8 tot 24 uur hun donkerste kleur hebben bereikt. Deze blijven ook actief na je zonnebanksessie en zorgen dat de kleur blijft doorontwikkelen totdat je onder de douche stapt. Deze houdt circa 4 tot 8 dagen aan. Advies: handen wassen na het aanbrengen.

Ben je een beginnende zonner? Dan raden wij aan om te beginnen met een intensifier of een natuurlijke, directe bronzer. Wanneer je een basistintje hebt opgebouwd, kun je verder zonnen met een zonnebanklotion met vertraagde (DHA-)bronzers.